No torno enrere/No vuelvo atrás

Quan la muntanya es crema de nou i el foc és una amenaça, com acostuma a passar a l’estiu, l’única indicació dels bombers és no tornar enrere per posar-se en perill una altra vegada. No obstant, això, per molt dur que sembli  mai es deixa tornar a casa si n’hi ha  una situació de risc. Aquestes tragèdies i veure a les persones grans amb ganes de tornar a casa fent cas omís de qualsevol perill perquè les seves cases són tot el que tenen, em va fer pensar en una cançó infantil anomenada “No torno enrere”. És una de les meves cançons preferides per la mímica que acompanya la música i ara entenc perquè és vital per a la gent  trobar a Déu i mantenir-se en els seus camins.

Com tornar enrere quan estàs en el camí de la vida amb Déu, d’una manera que mai no havies imaginat? Això és el que els passa als cristians que, amb una fe genuïna en Jesús, s’han trobat amb Déu i obtenen perdó pels seus errors del passat, llum per la seva vida present i esperança per al futur. Es pot dir que ho tenen tot i no volen tornar a la vida confusa d’abans. En realitat hi ha moltes coses que no tenen garantides com l’èxit personal o l’abundància de béns com però ha garantit la cosa més important que resol els dubtes més importants i ajuda a fer front a tota la resta.

Desafortunadament, tota la resta és molt. L’economia, la hipoteca o l’atur ens persegueixen i sovint ens aclaparen. Si a sobre s’afegeix la desconfiança tot és cada vegada pitjor. Aquest últim aspecte sobre la desconfiança suposa la diferència als que es consideren fills de Déu. La raó es que les coses s’enfoquen d’una altra manera ja que confien en que Déu pot revertir la situació, tenir cura d’ells i mantenir-los. No solament ho viuen així per la fe, sinó que també han experimentat això en molts altres moments de les seves vides. Això augmenta la confiança de qualsevol.

Algú em va dir aquesta setmana que creiem en Déu perquè som febles i tenim la necessitat de creure en alguna cosa. Hi ha una part de raó i el que passa és que aquesta “part” és un Déu real que ell encara no coneix. Al reconèixer-nos febles Déu ens fa forts, com per reconèixer que necessitem la llibertat i el perdó, Déu ens tracta amb un inexplicable amor i perdó. Creient en Jesús i demanant perdó sincer a Déu per a posar el nostre camí a les seves mans guanyem en confiança, en  forces i en victòries.

La Bíblia diu: És ell qui m’ha armat de valentia i m’ha mostrat el camí just.” Salm 18: 33.  Que el teu camí sigui el camí de Déu és una cosa fàcil de decidir, però que s’ha de viure cada dia. L’única cosa que tindràs clar és que no voldràs tornar enrere on només trobaràs la incertesa i desconfiança que el nostre món està generant. És curiós  que moltes vegades, com li passa a les persones grans amb les seves llars, creiem que això és l’únic que tenim.

Rubén Gramaje.

Si vols pots deixar un comentari, que Déu et beneeixi.

Castellano:

Cuando el monte se quema y el fuego amenaza, como suele suceder en verano, la única indicación de los bomberos es no volver atrás para ponerse en peligro nuevamente. Por duro que parezca nunca se deja volver a casa si hay una situación de riesgo. Estas tragedias y ver a esas personas mayores queriendo volver a casa, obviando todo peligro porque sus casas es todo cuanto tienen, me hacían pensar en una canción infantil que se llama No vuelvo atrás. Es una de mis canciones preferidas por la mímica que acompaña la música y que ahora entiendo bien porque es vital para las personas encontrar a Dios y después permanecer en sus caminos.

¿Cómo volver atrás, cuando te encuentras en el camino de la vida con Dios, de una manera que nunca habías imaginado? Esto es lo que les pasa a los cristianos que, con una fe genuina en Jesús, se han encontrado con Dios y tienen perdón por sus errores del pasado, luz para su vida presente y esperanza para el futuro. Se puede decir que lo tienen todo y no quieren volver a la vida confusa de antes. En realidad hay muchas cosas que no tienen garantizadas como el éxito personal pero sí tienen garantizado lo más importante que resuelve las grandes dudas y les ayuda a enfrentar todo lo demás.

Por desgracia, todo lo demás últimamente es mucho. La economía, la hipoteca o el desempleo nos persiguen y a menudo nos agobian. Si encima se añade la desconfianza, todo se agrava. Este último aspecto sobre la desconfianza supone la diferencia para quienes se consideran hijos de Dios. La razón es que las cosas se enfocan de otra manera ya que confían en que Dios puede revertir la situación, cuidarles y sostenerles. No sólo lo viven así por fe sino que también lo han experimentado en muchos otros momentos de sus vidas. Eso hace crecer la confianza de cualquiera.

Alguien me decía esta semana que creemos en Dios porque somos débiles y necesitamos creer en algo. Hay gran parte de razón y lo que pasa es que ese “algo”  es un Dios real que él aun no conoce. Al reconocernos débiles Dios nos hace fuertes, al reconocernos necesitados de libertad y perdón, Dios nos trata con un amor y perdón inexplicables. Al creer en Jesús y pedir perdón sincero a Dios para poner nuestro camino en sus manos ganamos en confianza, en fuerzas, en victorias.

La Biblia dice: “Dios es el que me ciñe de poder, y quien hace perfecto mi camino” Salmo 18:32. Que tu camino sea el camino de Dios es algo sencillo de decidir pero que se debe vivir cada día. Lo único que tendrás claro es que no querrás volver atrás donde sólo encontrarás la incertidumbre y la desconfianza que nuestro mundo está generando. Lo curioso es que muchas veces, como les pasa a esas personas mayores con sus casas, creemos que eso es lo único que tenemos.

Rubén Gramaje.

Si quieres puedes dejar un comentario, que Dios te bendiga.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: