La porta estreta

(En castellano abajo)

El diumenge 18 de març vam tenir un culte especial per exposar l’Evangeli, una de les nostres raons de ser com a església. Vam poder reflexionar sobre la invitació de Jesús a entrar per la porta estreta:

Una porta estreta però disponible

Es pot passar per aquest món amb o sense Jesús, però a la vida que ofereix l’Evangeli no s’hi arriba per qualsevol camí. Jesús va diferenciar entre una porta estreta i una d’ampla. Aquesta invitació segueix vigent als nostres dies: “Entreu per la porta estreta, perquè és ampla la porta i espaiós el camí que porta a la perdició, i són molts els qui hi entren. Però és estreta la porta i aspre el camí que porta a la vida, i són pocs els qui el troben.” (Mateu 7:13-14)

Es tracta de dues portes que ens porten a dos camins molt diferents per acabar arribant a destins contraris. Tot depèn d’una decisió personal, una decisió que acostumem a posposar o excusar. De vegades, com nens que no volen interrompre la seva estona de joc per anar al lavabo perquè són incapaços de reconèixer que necessiten fer-ne ús. De vegades també pensen que poden aguantar més, però el temps de joc sempre té els seus límits i les necessitats també. Evidentment el que està en joc és molt més important que les nostres necessitats biològiques ja que es tracta de les nostres necessitats espirituals. La porta que Jesús ens convida a obrir és absolutament necessària i està disponible perquè la  puguem fer servir, sempre i quan nosaltres vulguem.

La primera porta és ampla i representa el camí habitual, majoritari, no necessàriament el millor però…és atractiu per ser de fàcil accés i perquè s’hi pot portar de tot. A alguns que escoltaven les paraules de Jesús, asseguts al capdamunt d’una muntanya, els agradava aquest camí perquè podien portar el seu sistema de tradició, la seva còmode vida religiosa i les observances de la llei. De la mateixa manera, avui hi ha moltes persones que tenen la mateixa tendència en voler formar-se un Déu a la seva mesura on s’hi conciliïn totes les seves idees i maneres. Un camí espiritual que s’adapti a nosaltres té un trist destí i és el contrari del que veiem a la segona porta.

La segona porta no és tan atractiva perquè és més reduïda, però el seu destí és la vida. És la porta que al final val la pena haver triat. Encara que no s’hi puguin portar moltes coses i que siguin pocs els que la troben, és la porta que dóna accés a Déu. A Déu el Pare, entestat en recuperar la relació amb nosaltres que som els aspirants als seus fills si triem bé la porta.

L’important és saber diferenciar-les amb claredat. No sempre el camí que a nosaltres ens sembla més apropiat és el que ens portarà a un bon destí. Jesús va dir: “Jo sóc la porta: els qui entrin per mi, se salvaran, podran entrar i sortir lliurement i trobaran pasturatges.” Joan 10:9. Una porta estreta però oberta a tots…a tots els qui vulguin arribar a la vida.  

Al culte també vam poder veure una obra del teatre de la nostra església. Pots veure-la al nostre Facebook: http://es-la.facebook.com/esglesiaevangelica.baptistamanlleu

Castellano:

El domingo 18 de marzo tuvimos un culto especial para exponer el Evangelio, una de nuestras razones de ser como iglesia. Pudimos reflexionar sobre la invitación de Jesús a entrar por la puerta estrecha:

Se puede pasar por este mundo con o sin Jesús pero a la vida que ofrece el Evangelio no se llega por cualquier camino. Jesús distinguió entre una puerta estrecha y una ancha siguiendo su invitación en plena vigencia en nuestros días: “Entrad por la puerta estrecha. Porque es ancha la puerta y espacioso el camino que conduce a la destrucción, y muchos entran por ella. Pero estrecha es la puerta y angosto el camino que conduce a la vida, y son pocos los que la encuentran” (Mateo 7:13-14)

Se trata de dos puertas que dan paso a dos caminos muy diferentes para acabar llegando a destinos contrarios. Todo depende de una decisión personal, una decisión que solemos posponer o excusar. A veces como niños que no quieren interrumpir su momento de juego para ir al baño porque son incapaces de reconocer que necesitan usarlo. A veces también creen que pueden aguantar más pero el tiempo de juego siempre tiene sus límites y las necesidades también. Evidentemente lo que está en juego es mucho más importante que nuestras necesidades biológicas ya que se trata de nuestras necesidades espirituales. La puerta que Jesús nos invita a abrir es absolutamente necesaria y está disponible para que la podamos usar, siempre y cuando nosotros queramos.

La primera puerta es ancha y representa el camino habitual, mayoritario, no necesariamente mejor pero atractivo por su fácil acceso y por el cual se puede llevar de todo. Algunos que escuchaban estas palabras de Jesús sentados sobre la colina de una montaña les gustaba este camino porque podían llevar su sistema de tradición, su cómoda vida religiosa y sus observancias de la ley. Igualmente hoy muchas personas tienen la misma tendencia al querer formarse un Dios a su propia medida donde se acoplen todas sus ideas y maneras. Un camino espiritual que se adapte a nosotros tiene un triste destino y es lo contrario a lo que vemos en la segunda puerta.

La segunda puerta no es tan atractiva porque es más reducida pero su destino es la vida. Es la puerta que al final merece la pena haber elegido. Aunque no se pueden llevar muchas cosas y pocos son los que dan con ella, es la puerta que da acceso a Dios. A Dios el Padre empeñado en recuperar la relación con nosotros que somos los aspirantes a sus hijos si elegimos bien de puerta.

Lo importante es saberlas distinguir con claridad. No siempre el camino que a nosotros nos parece más apropiado es el que nos llevará a un buen destino. Jesús dijo: “Yo soy la puerta, el que por  mi entraré, será salvo; y entrará y saldrá y hallará pastos” Juan 10:9. Una puerta estrecha pero abierta a todos…a todos los que quieran llegar a la vida.

En el culto también pudimos ver una obra del teatro de nuestra iglesia. Puedes verla en nuestro Facebook: http://es-la.facebook.com/esglesiaevangelica.baptistamanlleu

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: